Ljubljanska 9 71 000 Sarajevo, BiH, +387 (0)33 835-757, webshop@penti.ba

Uslovi kupovine


Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na stranici www.penti.ba, Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.
Prodavatelj je Penti BiH, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om. 
Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: MasterCard, Maestro ili Visa
Dvije vrste plaćanje: Kartično plaćanje i plaćanje po pouzeću.


ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah kontaktirati webshop@penti.ba.

Prodavac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave. Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavac se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija.
Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana. Nakon što dostavljač (dostavljač Express One), zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu, nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

REKLAMACIJE 

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na www.penti.ba.
Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment.


U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 14 (četrnaest) dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan poštom, uz adresnicu, vratiti tehnički neispravan proizvod nakon čega će prodavatelj u roku od 5 (pet) radnih dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade.
U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod. 
Prodavac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača kurirske službe ExpressOne.

Penti BiH ne snosi troškove dostave (8,00KM), prvoga puta kao i kada se radi o povratu proizvoda (8,00KM).
Ukoliko želite zamijeniti proizvod za veću veličinu ili drugi model, tada zamjenska poštarina iznosi (4,00KM).


ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA 

Sva prava nakladnika i nositelja firme na snimljenom i ispisanom djelu su pridržana. Izdavač i nakladnik je INTIMA-ST d.o.o.
Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, koristiti u neovlaštene svrhe i prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.      

OPĆENITO

Penti BiH zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje stranice www.penti.ba.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža www.penti.ba Internet prodavnica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Penti BiH nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Iako Vam Penti BiH nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, također ne može garantirati da će usluge na  www.penti.ba odgovarati Vašim potrebama.
Penti BiH također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail webshop@penti.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.